Туристическа информация за Прага

ПрагаАко обичате да пиете бира и сте решили, че е крайно време за едно пътуване, то най-подходящото място за вас е Прага. Но преди да потеглите, е добре да се запознаете със страната, която ще посещавате. А в случай че просто искате да отидете, за да опитате прословутата чешка бира, за която вашите приятели ви говорят от години, и не сте имали време да намерите допълнителна информация, то ние ще ви я осигурим. Като например, хубаво е да си осигурите самолетни билети, ако предпочитате да пътувате по-бързо и по-удобно. С малко късмет може да намерите доста евтини самолетни билети, и то дори не задължително на нискотарифни авиокомпании. Няма да ви е никак излишно и ако си запазите предварително нощувките. Хотелски резервации може да направите за почти всеки хотел в Прага.

Прага

Чешката столица е известна като Градът на 100-те кули, тъй като в стария град най-впечатляваща е архитектурата. Старият град на Прага в миналото е бил отделен от останалата част на града с ров с формата на полукръг и стена, свързани с Вълтава от двата им края. След разширяването на града през XIV век от Чарлз IV, рова и стената били разрушени скоро след това. Бележити места там са площада, старо – новата синагога и астрономическия часовник.

Забележителностите в Прага

Днешната архитектурна красота на Прага е създадена при управлението на Карл ІV, крал на Бохемия и Моравия. Именно той построява през 1357 г. Карловия мост – една от забележителностите, описваща града. Астрономическият часовник в центъра на Прага е най-популярната туристическа атракция. Разположен в старата част на града часовникът е място, както за бизнес срещи, така и за приятелски разходки.

Най-внушителен е замъкът Прага. Това е мястото, където чешките крале, римските императори и президентите на Чехословакия и Чешката република са се помещавали. Там се съхраняват и кралските бижута. Замъкът Прага се смята за един от най-големите древни замъци в света.

Катедралата Св. Витус, която е разположена в замъка, е римокатолическа катедрала, като също е и седалище на архиепископа на Прага. Тя е изключителен пример за готическа архитектура, и е една от най – големите и най – важните църкви в страната. В нея се помещават гробниците на много Бохемски крале.

Бирарии, които да посетите в Прага

„У Флеку“ е най-старата и автентична бирария в чешката столица. Девизът й „Дал Бог Шастие“ (Дал Бог Щастие) олицетворява мястото, което от 1499 г. радва милиони почитатели на бирата. Бирарията е подходящо място, в което да заведете своите партньори, ако сте в Прага по бизнес пътувания. „У Флеку“ нито изнася, нито бутилира своята продукция – и не изглежда да има нужда го прави, тъй като целият свят му идва на крака. Силната, тъмна, варена тук бира с нейната кремообразна яка може и да не е по вкуса на всеки, но ежегодно се консумират 46 000 хектолитра от еликсира.

Шест големи зали с общи маси, външни градини и хвърлящи сянка дървета правят възможно тълпите да изглеждат по-малко впечатляващи, отколкото всъщност са; мястото е крайно уютно по време на студените и мрачни зимни вечери. В двора пък има нарисувана на стената странна рисунка, изобразяваща Дявола. Местните се шегуват, че когато започнете да виждате повече от един Дявол, то е време да напуснете „У Флеку“.

Comments are closed.