Съвети за бързащи

Всички бързаме. Понякога, защото наистина ни се налага да стигнем навреме, понякога от навик. Каквито и да са причините, съветите за бързото преминаване на определени критични точки, част от пътуванията със самолет, не бива да се пренебрегват. С тях освен време, спестявате и нерви.

Онлайн чекиране

Представяме ви няколко съвета с които, независимо кои авиокомпании сте избрали за свои превозвачи, ще можете лесно да победите опашката за чекиране.

Онлайн чекиране

Онлайн регистрация може да бъде направена много лесно чрез сайта на авиокомпанията между 24 часа и 90 минути преди отлитането на самолета. След като потвърдите личните си данни, изберете място и дори поръчате вкусно хапване на борда (ако това е приложимо за вашия случай), можете да разпечатате бордната си карта.

Към тази възможност се прибавя и възможността да използвате специален киоск, който е на самообслужване. Има терминали, които позволяват да отпечатате всичко необходимо. Ако пък имате багаж, можете да го оставите на специалното за това място, като имайте предвид, че това трябва да стане най-малко един час преди отлитането ви.

Всичко казано дотук е идеален начин да се спести време. То означава, че можете да се чекирате от дома и така да спестите време било за четене, било за малко разтоварващо разглеждане на безмитните зони на летището.

Опцията наистина е добра, стига само да имате достъп до принтер и сигурна Интернет връзка. Ако сте по-голяма група от хора на път, трябва да знаете, че всеки трябва индивидуално да отпечата своята бордна карта.

Киоск на самообслужване

Павилионите на самообслужване на по-големите авиокомпании са отворени 24 часа до 90 минути преди полета да отлети. Въпреки, че те пак предполагат някакво чакане, защото на терминала вероятно ще има и други хора, които да ги ползват, машините обикновено са опция, която спестява време, тъй като процесът по регистриране на тях е много по-бърз. Това, което трябва да направите е да сканирате паспорта си или вашия билет, да изберете дестинацията си и да потвърдите избора си на място. Данните за полета ви ще бъдат показани на екрана и ще ви бъде принтиран бордови пас. Отново една отлична опция за спестяване на време.

Comments are closed.