Западна Бразилия

Ако сте решили да посетите повече от местата в Бразилия, то нека Ви препоръчаме и западната част на страната, където се намира и Мато Гросо. Това е най-очарователната и дива част на страната. Трети по големина щат в Бразилия е и едновременно с това има достатъчно забележителности, които могат да бъдат видени, така че си заслужава да вземете билети дотук. Бразилия е интересна страна и си струва да бъде разгледана в пълната й палитра от туристически и природни обекти. Не малка част от тях са под опеката на културни организации за опазване на тяхната цялост, нещо, благодарение на което можем да разчитаме, че обектите ще бъдат опазвани за възможно по-дълъг период.

Бразилия

Пещерата със синьото езеро

Тя е не само сред най-забележителните културни атракции, но и световно признато като едно от най-красивите езера в света. Лесно ще го намерите, както с кола, така и ако сте с организирана екскурзия с автобус. Самата пещера, както ще научите и от екскурзовода, е открита през 1924г. Пещерата не е ползвана като туристически обект за посещение допреди 1992г., когато водолази се натъкват освен на красивите сталактити и сталагмити, и на великолепно синьо езеро, на чието дъно има останки от древни животински видове. Тези кости наброяват възрастта от над 10 000 години. Пещерата на племето Терена, което го откриват, е считана за една от най-дълбоките и с древни останки в света.

Водолазно гмуркане в езерото

Представете си да се спуснете стотици метри под земната повърхност, само за да видите цялата тази феерична синя светлина, която се отразява от водите на езерото на фона на причудливите форми, образувани по стените на пещерата от сталактитните образувания. Напълно обезопасено и с инструктор, е възможно да се заявите за участие в подводното гмуркане в пещерата. Това е възможно на цели 90 метра дълбочина в лазурно сините води на сладководното езеро. Ще се отправите с лодка рано сутрин, преди изгрева, за да може да достигнете с лодка и водолазни водачи преди да се съмне. Когато се спуснете в пещерата и сте вече в нея, е най-прекрасния и подходящ миг, в който да я разгледате във всички нейни отблясъци и цветове, които се отразяват поради нахлуващата светлина през процепите на пещерата. Няма такова великолепно преживяване или поне не бихте могли да го усетите на много други такива места по света. Затова, не се колебайте нито за миг, а се свържете с някоя от местните туристически агенции и се запишете за туристическа обиколка на пещерата.

Comments are closed.